Jak dojść do agrosukcesu?
Beata i Sławomir Witkowscy, rolnicy prowadzący 40-hektarowe gospodarstwo rolne, specjalizujące się w tuczu trzody chlewnej w systemie otwartym, byli gośćmi Wydziału Rolnictwa i Ekologii SGGW w Warszawie 29 listopada 2023 r. Był to element XI Konfrontacji “Drogi do AgroSukcesu”.
Prowadzącym spotkanie był Wojciech Pysiak, wybitny rolnik ze Zdziechowa k. Radomia, producent trzody chlewnej i właściciel przydomowej masarni.
W spotkaniu uczestniczyli studenci Wydziału Rolnictwa i Ekologii, jego dziekan dr hab. Irena Suwara, prof. SGGW, dyrektor Instytutu Rolnictwa dr hab. Łukasz Uzarowicz, prof. SGGW oraz pracownicy IR.
Czytaj więcej:
relacja ze spotkania: https://www.agropolska.pl/o-firmach/jak-dojsc-do-agrosukcesu,2311.html
o rolnikach i gospodarstwie z agrosukcesem: https://wrie.sggw.edu.pl/drogi-do-agrosukcesu/