Przejdź do treści
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • E-SGGW
  • PROJEKTY
  • Cele zrównoważonego rozwoju
  • HR Excellence in Research
  • The Euroleague for Life Sciences (ELLS)
  • Sojusz UNIgreen
  • Poland. Expo2025.Osaka.Kansai
  • pl
    • en
WYDZIAŁ ROLNICTWA I EKOLOGIIWYDZIAŁ ROLNICTWA I EKOLOGII
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
  • O wydziale
  • Strefa Studenta
  • Dla Kandydata
  • Agro Games
  • Biuro Karier
  • Kontakt
  • pl
    • en
Tłumacz języka migowego
  • pl
    • en
  • O wydziale
  • Strefa Studenta
  • Dla Kandydata
  • Agro Games
  • Biuro Karier
  • Kontakt
SGGW Witryn / Home / Strefa Studenta / Rolnictwo dla absolwentów nierolniczych studiów wyższych / Warunki rekrutacji

Warunki rekrutacji

  • rozporządzenie w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego
Rekrutacja na semestr zimowy, rok akademicki 2025/2026, właśnie się rozpoczęła, zapraszamy!

Utwórz konto w IRK i wybierz nasze studia: https://rekrutacja.sggw.edu.pl/pl/

Zapraszamy!

Po zakwalifikowaniu się na studia (informację otrzymują Państwo w IRK)  dostarczyć do dziekanatu:

  • Ankietę osobową (pobraną z IRK)
  • Odpis lub poświadczona przez uczelnię kopia dyplomu ukończenia studiów uprawniających do podjęcia kształcenia na studiach podyplomowych. W przypadku ukończenia uczelni wyższej za granicą kandydat składa oryginał dyplomu oraz jego tłumaczenie na język polski potwierdzony przez upoważnione instytucje, a także dokument potwierdzający nostryfikację dyplomu lub zaświadczenie o zwolnieniu z postępowania nostryfikacyjnego.
  • Jedno zdjęcie w formacie legitymacyjnym

Dokumenty należy dostarczyć osobiście lub przesłać pocztą.

Miejsce składania dokumentów: 

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ul. Nowoursynowska 159
02-776 Warszawa
Wydział Rolnictwa i Ekologii, b.37 p.0/10

inż. Hanna Majcher, te. 22 59 325 01; e-mail: hanna_majcher@sggw.edu.pl

Czas trwania studiów: 2 semestry; zajęcia rozpoczynają się w semestrze zimowym (październik) lub letnim (luty/marzec)
Zasady naboru: według kolejności zgłoszeń 
Termin zgłoszeń: w ciągu całego roku 
Liczba miejsc: 50 (zajęcia rozpoczynają się gdy liczba zgłoszonych kandydatów wynosi nie mniej niż 45 osób)
Opłata: 1900 zł za semestr (całkowity koszt 3800 zł)
Proponowana jest opłata w systemie ratalnym: 2 raty po 1000 zł w pierwszym semestrze oraz 2 raty po 900 zł w drugim semestrze.
Szczegółowy terminarz wnoszenia opłat podany jest w umowie o świadczenie usług edukacyjnych. Wpłaty za studia należy dokonywać na konto:

Bank Polska Kasa Opieki SA, Oddział w Warszawie 
ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa
71 1240 6003 1111 0000 4943 8060

Przy dokonywaniu wpłat należy w tytule wpłaty wpisać KOD KSIĘGOWY STUDIÓW, który jest przypisany do poszczególnych edycji. KOD STUDIÓW jest podany w umowie o świadczenie usług edukacyjnych.

Uczelnia wystawia fakturę VAT na żądanie Nabywcy będącego osoba fizyczną zgodnie z 106b ust. 3 ustawy o podatku od towarów i usług (VAT), czyli w przypadku zgłoszenia żądania przez Nabywcę nie później niż w terminie 3 miesięcy – licząc od końca miesiąca, w którym otrzymano całość lub część zapłaty. Uczelnia nie wystawi faktury, jeżeli żądanie zostanie zgłoszone po tym terminie. W przypadku, gdy Nabywcą jest firma Uczelnia wystawia VAT zgodnie z przepisami ustawy o VAT, czyli do 15 dnia miesiąca, następującego po miesiącu w którym Uczelnia otrzymała wpłatę za studia podyplomowe. ”

 

Wydział Rolnictwa i Ekologii
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
ul. Nowoursynowska 159
p. 0/10, bud. 37
02-776 Warszawa

tel. (22) 59 325 15
e-mail:  dwre@sggw.edu.pl

  • Kontakt
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISÓW SGGW
  • Polityka cookies
  • Deklaracja dostępności
  • RODO
  • Poczta pracownicza
  • Intranet
godło

© 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

UE UE


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies